Lista dig

Lista dig hos oss och bli kallad kontinuerligt. För att lista dig och din familj behöver du inte kontakta din nuvarande tandläkare och barn går gratis, precis som vanligt.


  Hur får man vitare tänder?

  Tandblekning blir allt vanligare och idag finns det mängder av metoder och tandblekningsmedel för den som vill bleka tänderna hemma. Vissa sätt kan däremot vara dåliga för dina tänders hälsa. Därför är det viktigt att vända sig till en seriös tandvårdsklinik för att bleka tänderna tryggt, säkert och skonsamt. På Mölndals Tandhälsa arbetar vi med tandblekning från Opalescence som är marknadens mest skonsamma och bästa tandblekning.

  Det är många som går omkring med gråaktiga eller gula tänder i onödan. Att ha missfärgade tänder är i allmänhet ofarligt. Däremot kan det påverka självförtroendet och göra att man inte vill skratta eller le utan att hålla för munnen.

  En tandblekning som görs rätt och på ett säkert sätt kan ge dig ett vackert leende med vitare tänder som förblir friska. I många fall kan det dessutom räcka med en behandling hos tandhygienisten.

  Vi börjar med att ta ett tandavtryck för att tillverka en personligt utformad blekningsskena i mjukplast. Därefter får du noggranna anvisningar för att kunna utföra tandblekningen på egen hand i ditt hem. Blekgelen läggs sedan i den bekväma skenan innan du sätter den på tänderna. Behandlingen upprepar du själv i 3 – 14 dagar eller nätter, beroende på vad som passar dig bäst. Vi anpassar blekningens koncentration beroende på hur länge du vill utföra blekningen per gång.

  Det är viktigt att känna till att det bara är den naturliga tandytan som går att bleka. Plast- eller porslinslagningar, tandkronor eller -fasader är inte mottagliga för blekgelen.

  Hur mycket vitare dina tänder blir efter behandlingen beror på den ursprungliga färgnyansen och hur länge eventuella missfärgningar har suttit på tänderna.

  Resultatet varar olika länge beroende på tjockleken på emaljen och hur noga du sköter dina tänder efter blekningen. Även faktorer som dina kost- och dryckesvanor, samt användning av nikotin påverkar varaktigheten. Vi ger dig tips på mat och dryck som inte skadar tänderna, och övriga råd för att dina tänder ska hålla sig vita länge.

   

  Kontakta oss på Mölndals Tandhälsa om du är intresserad av att bleka tänder, så kan vi hjälpa dig att få ett vackrare leende.