Lista dig

Lista dig hos oss och bli kallad kontinuerligt. För att lista dig och din familj behöver du inte kontakta din nuvarande tandläkare och barn går gratis, precis som vanligt.


  Laserbehandling

  På Mölndals Tandhälsa erbjuder vi våra patienter lasertandvård, en innovativ teknik som förändrat den traditionella tandvården. Det är fortfarande inte så vanligt med lasertandvård i Norden men i länder som Tyskland, Italien och USA är behandlingen väldigt populär.

  För tandvårdsrädda blir det en stor lättnad att slippa höra ljudet från borrandet och vibrationerna och de obehag som många människor känner när man går till tandläkaren.

  För de som lider av tandvårdsrädsla kan laser definitivt vara lösningen och lindra obehaget med mer komfort. Laserbehandling är oftast smärtfri, beroende på ingreppets storlek kan man ibland slippa att använda någon bedövning. Jämför man lasertandvård med den traditionella tandvården så skapar laserbehandling mer komfort för patienten då man aldrig är i kontakt med tanden.

  Lasern producerar ljus av olika våglängder beroende vad den skall användas till. Ljuset absorberas av det vatten som finns i tanden. Vid lagning av hål skapar lasern små mikroexplosioner som tar bort den vattenrika, kariesangripna delen av tanden och lämnar den friska delen orörd. Detta gör att det inte blir några vibrationer.

  Med laser kan man också göra lättare operationer. Till exempel används den för att påskynda läkning av herpes, stoppa blödningar och ta bort infekterad vävnad.

  Vill du veta mera om våra behandlingar med Laser? Kontakta oss gärna.